Engle Himlens Beboer

Hvad er Engle Om
Ærkeengle
Om
Skytsengle
Diverse om Engle Engle
Billeder
Husets
Engle
Til vores
Gæstebog
Til
Forsiden

 

 

 

 

Ærkeengle

Ærkeengle kan som noget særligt og som de eneste engle, fremtræde for os mennesker.

Ifølge senjødedommens englelære er der i alt 7 ærkeengle: Gabriel, Rafael, Michael, Uriel, Raguel, Sariel og Jeremiel.

Men i den kristne tro har man kun 4 styks. Og det er de 4 jeg her vil omtale.

De 4 Ærkeengle. Og deres Hierarki.

Ærkeenglen Michael.

Michael er den af ærkeenglene der regnes for den mægtigste af dem alle. Og ham kan man finde i både den kristen og den muslimske og jødiske tro.

Han navn betyder ”Den der er som gud” eller ”Hvem er som gud” og det er i sig selv store ord.

Dødehavsrullerne kaldes han ”lysprinsen”. Michael tager sig af alle former for lederskab. Han er den himmelske hærs anfører, og han er meget magtfuld i kampen mod det onde. Michael påkaldes således. Når eksorcister uddriver onde ånder.  

Michael er også parforholdets og musikkens beskytter. Og det er ham, der modtager de døde sjæle og vejer dem. 

I planteverdenen står orkideer, citrusfrugter og laurbærtræet under hans beskyttelse. Alle kattedyr og sommerfugle hører til under Michael. Hans metal er guld. 

Michael er himlens kriger og ses ofte afbilledet i rustning og med flammesværd. Han ses også som lovgiver og er i så fald gengivet med en globe, et sværd og et korsmærket skjold. Hans farver er mørkegrøn, lysende blå, rosa og gylden.

De stjernetegn som man finder under ham er: Vægten – Skorpionen – Skytten.

Ærkeenglen Gabriel

Gabriel er nummer 2 i ærkeenglenes hierarki. Hans nav betyder ”Guds styrke”

Gabriel overbragte budskabet om Jesu fødsel til jomfru Maria, og han er den der bringer gode budskaber og barmhjertighed. Iflg. Jødisk tradition var det ham, der førte jøderne gennem det Røde hav, og ifølge muslimerne var det Gabriel, der dikterede Koranen til Muhammed. 

Hvor Michael er solens konge, er Gabriel månes konge. Gabriel er knyttet til magi og virker gennem menneskets underbevidsthed. 

Gabriel gengives ofte med korsstav og lilje. Han anses også for at være dødsenglen. I denne egenskab gengives han som en jæger med sine hunde. Hans symboler er lilje, trompet og olivengren eller fakkel. Hans farver er sølv, lyseblå og mørkeblå.

De stjernetegn som man finder under ham er: Stenbukken – Vandmanden – Fisken.

Ærkeenglen Rafael.

Rafael er kreativitetens beskytter og en universel healer. Hans navn betyder ”helbreder” på hebræisk. 

Rafael er kommunikationens engel og også en medfølende, venlig og humoristisk engel, der hjælper og trøster mennesker med fysisk eller psykisk smerte.  Det er ham, der har en finger med i spillet, når der forekommer såkaldte ”mirakler”. Han kendes også som den, der frelser mennesker fra en overhængende ulykke, især holder han øje med pilgrimme og alle andre, der rejser i fremmede lande.

Rafael hersker over aber, egern og fugle. Han er forbundet med birke- og aspetræer samt alle planter med gule blomster. Rafael ses ofte fremstillet som en ung mand med sandaler, en pilgrim med vandringsstav og feltflaske og en fisk i hånden. Eller han gengives som et gyldent lys med en topas i panden og seks vinger: to i panden, to ved skuldrene og to ved anklerne.  Hans symbol er et sværd, hans farver er gul og sort, lyseblå og lysegrøn.

De stjernetegn som man finder under ham er: Vædderen – Tyren – Tvillingen.

Ærkeenglen Uriel

Uriel – flammernes herre – er den sidste af de fire vigtigste ærkeengle. Han er den, der bringer viden til menneskeheden, og han besidder stor kraft. Hans navn betyder på hebræisk ”Guds ild”. Uriel er forbundet med planeten Uranus, og hans budskaber kommer ofte som lyn fra en klar himmel. Han udtrykker sig tit på usædvanlige måder.

 Uriel dukker op når han er mindst ventet.

Hans giver inspiration og er den, der leder mennesket på den spirituelle. Uriel er skilsmissernes engel. Han er også astrologiens hersker og den, der kan udvirke mirakler i den elvte time.

Uriel anses for at være inspirator for kunstnere, især musikere og forfattere. Uriel hersker over kamæleoner og firben. Hans planter er flerfarvede blomster, mango og banan.

Uriel gengives som en stor figur, der holder en flamme eller en lampe. Hans symbol er et sværd, og hans farver er regnbuefarverne samt klare blå, orange og røde nuancer.

De stjernetegn som man finder under ham er: Krabsen – Løven – Jomfruen